Brazilian, Hollywood & Boyzilian

Het ontharen van de genitaliën is niets nieuw. Het werd al meerdere eeuwen gedaan in Arabië, Perzië, bij de Grieken en de Romeinen als teken van reinheid, schoonheid en vitaliteit. Het volledig ontharen van de schaamstreek door middel van wax is in de jaren 90 in de kuststeden van Brazilië ontstaan, waar vrouwen op de stranden de steeds populairder wordende kleine bikini’s, microkini of G-string begonnen te dragen, waardoor het gebied buiten het bikinibroekje steeds kleiner werd en voor een fatsoenlijke bikinilijn (geen haar buiten het bikinibroekje), volledige ontharing bijna noodzakelijk werd. Deze methode kwam uit de binnenlanden van Brazilië waar het al eeuwen bij de naakte inheemse bevolking gebruikelijk was.

Brazilian wax werd pas echt bekend toen het in 1994 in New York,  door zeven zussen die er eind jaren 80 met een schoonheidssalon waren begonnen, uit Brazilië werd geïntroduceerd. Onder hun klanten bevonden zich veel beroemdheden en veel van hen, zoals Sarah Jessica Parker, Scarlet Johansson, Eva Longoria, Gwyneth Paltrow, Naomi Campbell en Christy Turlington, maakten er in de media geen geheim van dat ze voor intiem ontharen enkel nog Brazilian wax prefereerden. Hierdoor, en door het aan bod komen ervan in series als Sex and the City, Desperate Housewives en in veel mode- en lifestyle-bladen steeg de belangstelling voor, en populariteit van Brazilian wax.

Ook mannen laten niet alleen meer armen, benen, rug en buik waxen. Ook de boyzilian is tegenwoordig een populaire behandeling.

De Brazilian en boyzilian kan de eerste keer gevoelig zijn. Het hangt ook af van de pijngrens per persoon.

Bij de Hollywood en boyzilian wordt de gehele schaamstreek gewaxt. Ook tussen de schaamlippen en bilnaad.

Vanaf 18 jaar kun je bij ons terecht voor deze behandeling.

De behandeling kan goed toegepast worden als je zwanger bent.

De ideale lengte van de haartjes is 2 mm. Dit betekend dat de haartjes net tussen duim en wijsvinger vastgehouden kunnen worden.

Bij ingegroeide haren hebben we speciale crèmes/sprays om dit te behandelen of te voorkomen. Het ingrediënt salicylzuur zorgt ervoor dat de huid wat dunner wordt en de haartje makkelijker door kunnen komen. 1 a 2 dagen van te voren scrubben, verwijderen haartjes ook makkelijker.

Wij vinden hygiëne heel erg belangrijk. Wij doen niet aan Double dipping en gebruiken de spatel dus maar 1x om de wax aan te brengen. Wij gooien na gebruik alles weg, zodat wij altijd met schone materialen werken.