De week van coach Samantha

Ik wil precies weten wat Straight away met je doet in de eerste week. Want eerlijk is eerlijk, mijn gewicht en BMI is gezond. Maar de vragen die bij veel mensen heersen heb ik ook. Is het wel lekker, is het moeilijk, ga ik het volhouden en werkt het? Ik kom er alleen maar achter, als ik het zelf een week test.
Vrijdagochtend 18 mei is het moment dat ik op de weegschaal sta. Zoals zo vele, had ik ook moeite om mijn gewicht te wegen. Toch de stap genomen en de weegschaal gaf een getal aan van 65.40 kilo.
De week is begonnen, 4 producten per dag, 800 kcal, i can do this!
Dag 1
De eerste dag was best lastig. Niet echt een hongergevoel, meer het idee, ik heb wel trek in iets. Maar dat zit gewoon in mijn levensstijl. Ik leef al jaren zo. S avonds last van hoofdpijn en moe, met extra water drinken zakt het gelukkig af.

Dag 2
Zaterdagochtend, 7 uur gaat de wekker. Mijn zoon moet voetballen. Met een goodmorning shake en shakebeker in de tas, op naar de club. Om 8.15 sta ik shakend in de kantine. Wat moeten die mensen wel niet denken, gaat er door mij heen. Ik had natuurlijk ook de Gogo mee kunnen nemen. Lekker makkelijk, geshaked en al. Maar ik moet het hiermee doen en ach, lekker belangrijk wat ze erover denken. Ik doe het tenslotte voor mijzelf.
Als we terug rijden naar huis zit mijn zoon lekker met zijn banaantjes in de auto. Bijna vroeg ik hem, geef mij ook eens één. Tot ik mij bedacht, oh ja dat mag ik helemaal niet. Rond 11 uur thuis, tijd voor het tussendoortje en op naar de volgende wedstrijd.
14 uur uiteindelijk thuis en ja ik heb nu echt wel trek. We moeten gelijk weg, maar deze keer gaat de kant en klare shake mee. Deze dag veel water gedronken.
Dag 3
Pfft, 6 uur en de wekker gaat. Ik heb vandaag een marktwerkdag. Om 7 uur word ik gehaald. Snel aankleden, beetje make up op en de shake, reep en go go mee.
Als we aankomen beginnen we gelijk met uitpakken en opbouwen. Door de drukte vergeet ik helemaal te eten. Rond 9.45 zijn we klaar en neem ik alsnog mijn shake. Dit was best een drukke doe dag, maar als ik s avonds thuis kom, voel ik mij goed. Heel goed zelfs. Genoeg energie en mijn lichaam voelt zich top. Heel eerlijk, dit had ik niet verwacht op dag 3.

Dag 4 t/m 7
Het gaat goed, geen klachten en ik ben al helemaal gewend aan mijn nieuwe eetpatroon. Het is echt makkelijk, geen afwas, geen boodschappen doen en niet koken.
S ochtend ‘s kiezen wat we de hele dag gaan eten. Ja ja, we. Morgenochtend is het zover en ik ben natuurlijk reuze benieuwd. Krijg ik antwoorden op mijn vragen.
Het moment.
De ochtend van de waarheid is gekomen. Het allergemeenste is wel, dat wij door, wet en regelgeving geen voor en na foto’s mogen tonen en ook niet kunnen vertellen hoeveel kilo er af is. Maar ik kan wel aangeven, mijn bikini zit prima deze vakantie. Ook kan ik de vragen die ik had beantwoorden.
Straight away is makkelijk, maar tegelijkertijd ook pittig. Het is makkelijk op verschillende manieren. Je weet precies wat je op een dag mag, het is echt lekker en tuurlijk heb ik ook mijn favorieten. Het volhouden was wel mijn grootste vraag. Maar de eerste dag voelde als afkicken, maar vanaf dag 3 ging en voelde ik mij beter en prettiger. Ik kan echt zeggen, als je het programma volgt en je eraan houdt, zijn er echt resultaten. Maar geen mens is gelijk en de ene zal eerder resultaten zien en voelen dan de ander. Je hebt maar 1 lichaam wees hier zuinig op.